25 år. Så længe har Henning Sørensen deltaget i Sølund Musik-Festival. Og årsagen til dette er klar. Det er en hjertesag. Han vil bringe de handicappede frem i lyset.

Af Anna Husted Kristensen og Jeanette Torndahl Madsen

 ”Livet bliver bedre for de handicappede, når de har været på Sølund,” siger Henning.

De første år var det som gæst, men nu er det som medhjælper. Han arbejder for Særradio, som er en radiokanal lavet af udviklingshæmmede for udviklingshæmmede, og de er en del af Handipressen på festivalen. Her får de lov til at lave interviews med kunstnere og festivalgæster. Og journalistik er meget vigtig for Henning. Det giver ham nemlig mod til at prøve at ændre verden.

 ”Jeg vil gerne give et andet syn på de handicappende end de traditionelle medier giver,” siger Henning.  

Henning har været med i så mange år, at han ikke længere har tal på, hvor mange interviews han har lavet. Men ét interview, han husker, er interviewet med Tamra Rosanes på festivalen i 2013. Det var en stor oplevelse.

Og kommer Henning igen næste år? Det er der ingen tvivl. Han kommer igen og har planer om at blive ved så længe, han får lov til det.